בריא ופשוט: סוגת משיקה "גריסי שיבולת שועל"- אז קבלו מתכון מושלם למרק עדשים וגריסי שיבולת שועל

כל שנות צעירותי וילדותי סלדתי מכל מה שקשור ל"אוכל בריא". בעשור האחרון הבנתי שזה הדבר שהכי טוב ומועיל לגוף שלנו ועל כן אט אט התחלתי לפתח גם את התחום הזה במטבח הפרטי שלנו, התחלתי ליצור מטעמים בריאים, לפתח מתכונים ואף להוסיף למתכונים הקיימים פריטים "בריאים קצת יותר".

כאשר הגיעה אלי החבילה מבית סוגת אשר השיקה מוצר חדש "גריסי שיבולת שועל" מודה ומתוודה לא ממש ידעתי מה אני הולכת להכין עימם. אז חברה אחת המליצה לטחון ולהכין עוגיות, חברה אחרת אמרה לבשל בדיוק כמו אורז, חברה שלישית הציעה להכין חמין. אז קיבלתי את כל ההמלצות ועודני בהתלבטות מה להכין אולם בהבזק של רגע בעת הכנת מרק עדשים בריא ומזין החלטתי להוסיף את אותם גריסי שיבולת השועל מה שהעניק למרק טאצ' מדהים וטעמים מופלאים. אין ספק שגם מבחינת בריאות קיבלנו בוסט רציני. 

עוד רגע לפני שאתן לכם את המתכון חייבת לשתף כי גריסי שיבולת שועל הינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח. 

ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבול שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.



ניתן להגיש את גריסי שיבולת השועל המבושלים כתוספת לכל מנה עיקרית, כבסיס לסלט או קערת בודהה, כתוספת למרק, כתחליף לאורז לממולאים ואפילו כמנה אחרונה בשילוב עם פירות ודבש או מייפל.

אז כאמור אני בחרתי להכין מרק עדשים כתומות בריא במיוחד, להלן המתכון:



המרכיבים:
בצל קצוץ דק
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
גזר חתוך לקוביות קטנות
סלרי חתוך דק
כוסברה קצוצה
2 כוסות עדשים כתומות 
חצי כוס גריסי שיבולת שועל

מעט לימון

מעט שמן
תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון, אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
לטגן במעט שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלילה.
להוסיף את כלל הירקות ולערבב היטב, להוסיף תבלינים ולערבב.
להוסיף את העדשים הכתומות .
להוסיף מים עד ל-3/4 מגובה הסיר ולערבב היטב.
לבשל על אש קטנה כחצי שעה, להוסיף את גריסי שיבולת השועל ולערבב היטב.

לבשל עוד כעשר דקות, להוסיף מעט לימון ולבשל עוד כחמש דקות. 

להגיש חם ולהתענג.


המוצר "גריסי שיבולת שועל" זמין בכל רשתות השיווק בהשגחת כשרות בד"צ ורבנות קריית גת.

סוגת המובילה את שוק האורז, הקטניות והסוכר בישראל, הינה קבוצה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, בניהם: שמן עץ הזית, טחינת אל ארז, מלח הארץ ועוד. הקבוצה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, תבשילים אישיים, פתיתים ועוד, כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת. 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

"מעדני יחיעם" משיקה נקניק חדש בסדרת COLLECTION:

"מאמא מרי" מציגה: גיוזה (כיסונים יפניים) בסדרת BIG PAPA – כי גם אבא יכול!