מוקפץ טעים, בריא ומזין עם איטריות קונג'אק



לצערי ימי המלחמה לא עשו עימנו חסד, לא אחת מצאתי את עצמי באכילה רגשית אין סופית לצד מהדורת החדשות. לאחר מספר שבועות בהם אנו נמצאים עמוק עמוק בלחימה החלטתי שלא עוד ושאני חייבת לקחת את עצמי בידיים ויפה שעה אחת קודם לכן.

הצצה קלה במזווה ומצאתי את אשר חשקה נפשי- בזווית עין מצאתי איטריות קונג'אק אורגניות של חברת תבואות. האיטריות עשירות בסיבים תזונתיים, 0 גרם פחמימה, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ורק 9 קלוריות ל-100 גרם- מיד ידעתי מה אכין לארוחת הצהריים - מוקפץ עשיר בירקות, בסיבים תזונתיים ובטעמים מופלאים .

האטריות פרווה, מתאימות לשומרי כשרות, לצמחונים, לטבעונים, לתזונה קטגונית ולשוחרי בריאות.

בקלילות וביעילות הכנתי את הארוחה וזאת בעיקר העובדה כי האיטריות מוכנות וצריך רק לסנן, לשטוף במים ולחמם במחבת או במיקרו לדקה או שתיים, לתבל, להוסיף רוטב או להוסיף למרק וזהו, מוכן. בגלל היכולת שלהן לספוח מים הן גם מאוד משביעות אבל שימו לב – מומלץ לשתות איתם מספיק מים או נוזלים.

לחובבי הטריוויה: קונג'אק הוא צמח בר רב שנתי ממשפחת הלופיים, הגדל במזרח אסיה, אפריקה, אוסטרליה ובאיים טרופיים. מהפקעות שלו מכינים קמח וג'לטין והוא נפוץ במטבח היפני, הסיני והאסיאתי ומעכשיו, גם אצלי.




אתם רוצים מתכון? בבקשה- קליל, מהיר וטעים במיוחד:

המצרכים:
חבילת איטריות קונג'אק
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
גפרורי קולורבי
גפרורי גזר
גפרורי גמבה
פרחי קולורבי
פרחי כרובית
פיטריות טריות חתוכות לחצי
מעט אננס חתוך
שעועית ירוקה
חזה עוף חתוך לרצועות דקות
שום כתוש
כרבע כוס טריאקי
כרבע כוס סויה
כרבע כוס רוטב צילי מתוק
מעט אבקת מרק בצל

אופן ההכנה:
להכין את איטריות לפי ההוראות על גבי השקית, לשטוף היטב ולהניח בצד.

לטגן בשמן את השום מספר שניות ולהוסיף את החזה, לטגן עד להחלפת הצבע ולהוציאו לצלחת.

בינתיים להוסיף לשמן עם השום את הכרוב ולערבב היטב, להוסיף את שאר הירקות, בין כל ירק וירק מערבבת היטב, מוסיפה את החזה עוף ואת הנודלס ומערבבת בעדינות.




אז אתם עוד פה? רוצו להכין, הנאה מרובה מובטחת לכם , מילה שלי!!






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא