עוגת רוגלך משגעת

בחודשים האחרונים אני עוברת קורס קונדטוריה, למדה עוד ועוד אודות סוגי הקמחים השונים, מקבלת המון טיפים לאפיה נכונה יותר ואף מצליחה להגיע לתוצאות מושלמות אף יותר.

את המוצרים של טחנת "קמח הארץ" אני מכירה ומשתמשת באופן קבוע כבר למעלה משנה ובכל פעם זוכה להנות מתוצאות טובות ומוצלחות אף יותר. הפעם כאשר קיבלתי להתנסות את הקמח לפיצה ופוקאצ'ה החלטתי להתחכם ולהכין עימו עוגת רוגלך חלומית. העוגה יצאה עוד יותר מוצלחת מתמיד וזאת בעיקר בזכות העובדה כי הקמח באיכות מעולה, עשיר בחלבון ובגלוטן ובכך יוצר עבורנו בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים.

חייבת לציין שהחבר'ה אצלי פשוט עפו על העוגה ואין לי ספק כי מהיום אני מכינה אותה אך ורק עם הקמח הנ"ל- ממליצה בחום!!

עוגת רוגלך (המתכון של נשואה למאפיה- אגב ממליצה בחום להכנס אליו יש שם מתכונים אש), להלן קישור:
 
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח פיצה ופוקאצ'ה של קמח הארץ
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח

למלית קקאו: ( מתכון של אורן גירון)
150 גר' חמאה מומסת
150 גר' סוכר חום בהיר
80 גר' אבקת קקאו

להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
חצי כפית מים

לעיטור:
מעט שומשום

לזיגוג:
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז

אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.
תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.
מוסיפים מלח.
בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת
מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר.
(או שאפשר לקצר תהליכים ולהתפיח שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)

מכינים את מלית הקקאו:
בקערה מערבבים היטב חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפים קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שומרים בקירור ומוציאים כשעה שעתיים לפני שימוש.
(או שמכינים סמוך להכנת הרוגעלך)
מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר מהבצק.
מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק למלבן דק בערך בגודל 30*40 ס״מ
( ממש לא חייב להיות מדוייק)
קחו בחשבון שככל שהבצק עבה יותר, כך תרגישו פחות את המילוי
לכן אני ממליצה לרדד את הבצק לעלה דק אבל לא דק מדי ( בין 0.5 ל 1 ס״מ)
בעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק מחצית ממלית הקקאו באופן אחיד
מקפפים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב שלו יהיה מולכם בעזרת מערוך מרדדים שוב הבצק לעלה דק
( עד שתתחילו לראות את מילוי הקקאו נטמע בבצק)
מחלקים את הבצק לאורכו לשניים ( הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים כל חלק למשולשים .




הקמח כשר בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין והרבנות הראשית לישראל.

מחיר: 10 ש"ח לאריזה של 1 ק"ג.

ניתן להשיג באתר הטחנה ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימת חנויות באתר).




***

"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא