מתכון להכנת חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

 

מתכון להכנת חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה

 באדיבות השפית רותם ניצן ורשת סולתם

מיועד להכנת ל-4-6 מנות

 


לחזה העוף באווז מעושן:

מצרכים:

קמח לקימוח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

 4 עלי מרווה גדולים

2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם

4  חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם

מעט שמן זית

3/4  כוס יין לבן

1/3 כוס ציר עוף או ירקות

2 כפות חרדל דיז׳ון

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב – החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.

מקמחים קלות את הנתחים.

מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים.

מוציאים את החזות מהמחבת.

 

מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות,

מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.

מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור- 180 מעלות 20-25 דק׳.

 

 

המתכון באדיבות השפית רותם ניצן ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא