מתכון להכנת חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה
מתכון להכנת חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה
באדיבות השפית רותם ניצן ורשת סולתם
מיועד להכנת
ל-4-6 מנות
לחזה העוף באווז מעושן:
מצרכים:
קמח לקימוח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
4 עלי מרווה
גדולים
2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם
4 חתיכות של חזה אווז פרוס,
300 גרם
מעט שמן זית
3/4 כוס יין לבן
1/3 כוס ציר עוף או ירקות
2 כפות
חרדל דיז׳ון
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז
לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב – החזה אווז יידבק בקלות לקצהו
השני.
מקמחים קלות את הנתחים.
מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3
דקות מכל צד או עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים.
מוציאים את החזות מהמחבת.
מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים
במשך כ-2 דקות,
מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.
מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור- 180 מעלות 20-25
דק׳.
המתכון באדיבות השפית רותם
ניצן ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
תגובות
הוסף רשומת תגובה