'מהחממה לצלחת' בערבה התיכונה



'מהחממה לצלחת' בערבה התיכונה

השף יריב איתני יארח את השפיות דנה-לי ברמן ועדן דוד

לארוחת מחווה למסעדת "מונגוליאן גריל בר" המיתולוגית- בלב משק תמרים

קטיף עצמי של ירקות בחממות, סיורים, סדנאות בישול עם שפים, חקלאים ובשלנים

שני סופי שבוע במרץ- 9-11 ו- 16-18, הערבה התיכונה




מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'- מזמינים לאירועי הקולינריה בערבה- 'מהחממה לצלחת'- ארוחות שף, קטיף ובישול עם התוצרת בחממות החקלאיות ועוד, שיתקיימו לאורך שני סופי שבוע- 9-11.3.2023 ו- 16-18.3.2023.

את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה.

בימים חמישי ושישי 9-10.3.2023 יקיים שף יריב איתני ממעדנייה-route 90 בצוקים, ארוחת מחווה למסעדת "מונגוליאן גריל בר" שתוגש בלב משק עצי תמר במושב צופר, עם השפיות עדן דוד ודנה-לי ברמן, והשפים צחי סקורי ונתן שפיוק, הכוללת סעודת פאר כפי שנהגו לקיים הלוחמים המונגולים. חווית הארוחה בסגנון- CIY- chef it yourself, יוצרת אינטראקציה בין הסועדים לבין השפים- הסועד מרכיב את המנה מבר בשרים, בקר, דגים, ירקות הערבה, רטבים, שמנים ועוד, ומעבירים לשפים שיבשלו לעיני הסועדים על פלנצ'ה מרכזית.

בימים חמישי ושישי 16-17.3.2023- נדב ודניאל יקיימו ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה', בלב חממת חוות 'בין השיטין' בחצבה. השפים נדב נובל ואשתו דניאל, ירקחו מנות מהמטבח התאילנדי, על טהרת התוצרת הטרייה מהערבה, לעיני הסועדים. נדב נולד במושב פארן, למשפחת חקלאים, מגדלי פלפל, וגדל לצד העובדים התאילנדיים. דניאל, טיילה במזרח הרחוק ובתאילנד במשך שנתיים ולמדה את הקסם הקיים במטבח התאילנדי, יחד הם מעמיקים את התודעה בבישול ישירות מהקטיף לצלחת.

עוד בין הארוחות שיתקיימו ב-'מהחממה לצלחת'-

השף יונתן דהן יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב חוות בין השיטין, במושב חצבה, ובביתו ביישוב צוקים.

השף ינון בארי יארח לארוחות אינטימיות בביתו במושב פארן.

רונית ומוטי אלעזרי, יגישו ב'גן הירק האורגני'' במושב צופר ארוחות בוקר בלב החממה עם ירקות הגן.

הבשלנית הביתית דלית נחום תקיים ארוחות מרק קובה ביתי, בביתה ביישוב ספיר.

בין הסיורים והסדנאות: חקלאי מושב פארן יקיימו סיורים בחממות- תמרי מג'הול, פלפלים, ופרחים, סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב, 'סדנת 'בישולי שדה''- בחוות 'בין השיטין' במושב חצבה, סיור דבש במכוורת 'פורת' בעין יהב, וסדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום במושב עין יהב. בנוסף, מסעדות הערבה והפוד-טראקים- יציעו תפריט ספיישל 'מהחממה לצלחת'.


עלות קטיף וסדנת בישול בין- 30-80 ₪ למשתתף.

ארוחת מחווה למסעדת "מונגוליאן גריל בר"- 260 ₪ לסועד.

ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה' עם השפים נדב ודניאל- 300 ₪ לסועד כולל יין.



מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/ טלפון - 052-8666114

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא