'עוף טוב' מציעה מתכון מסורתי וחגיגי של תבשיל עוף בזיתים



לכבוד ראש השנה

'עוף טוב' מציעה מתכון מסורתי וחגיגי של תבשיל עוף בזיתים

באדיבות FOODY | מתכון: מירי כהן מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"




העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

לכבוד ראש השנה, 'עוף טוב' מציעה את המתכון של מירי כהן לעוף בזיתים. מדובר בתבשיל עשיר וטעים של סבתא אסתר, הסבתא המרוקאית של מירי כהן. מירי מספרת שזו המנה שכל המשפחה הייתה מחכה לאכול אצלה בכל שישי.

עוף בזיתים

12 מנות | באדיבות FOODY | מתכון: מירי כהן מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"

מצרכים:

12 שוקי עוף עם עור, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

3 כפות שמן זית

3כפות שמן תירס או כל שמן צמחי אחר


להרתחת הזיתים: 2 ק"ג זיתים סורים דפוקים, 1כפית כורכום, מים

לתבשיל:

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר

2פלפלים אדומים גדולים או פלפלים בכל צבע שרוצים

10שיני שום פרוסות

1 פלפל אדום חריף בינוני פרוס


1כפית כורכום

1/4 כפית כמון טחון

1כפית מלח דק


6 פרוסות לימון כבוש

1חופן כוסברה קצוצה



אופן הכנה:

1. מוציאים את המרירות מהזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.

2. מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.

3. חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה אין צורך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.

4. סוגרים את העוף: מחממים בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.

5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הפלפלים. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.

6. מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.

7. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה-בינונית. מסירים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.



מילה של מירי: אין כמו אוכל של סבתא לאחד את המשפחה סביב שולחן החג. את התהליך הוצאת המרירות מהזיתים אפשר לעשות יום-יומיים לפני הארוחה. באופן כללי, כל תבשיל של סבתא אוהב לשבת יום בסיר ולחכות לרגע המתאים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא