מתכון לפרגיות ביין וקראסט של פיצוחים



לכבוד ראש השנה

'עוף טוב' מגישה

מתכון לפרגיות ביין וקראסט של פיצוחים

מתכון: אינס ינאי שילת | צילום: אמיר מנחם




· העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות



אם אתם רוצים להגיש לשולחן החג מנה חגיגית ויפה המשלבת בין טעמים ומרקמים ומשאירה רושם רב, בעוף טוב ממליצים לכם להכין את המתכון הבא - פרגיות ביין וקראסט של פיצוחים.
פרגיות ביין וקראסט פיצוחים
6 מנות | מתכון: אינס ינאי שילת
מצרכים:
לפרגיות:
8 יחידות סטייק פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
3 כפות שמן זית

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 מקל קינמון
גרידת לימון - רק החלק הצהוב מרבע לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
2 כוסות יין אדום חצי יבש
2 כפות סילאן
1 כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים

לקראסט פיצוחים:
3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
3 כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
1 שן שום כתושה
1 כפית גרידת לימון
1 כף דבש
1 כף טחינה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
4. מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
5. מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
6. הגשה: מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגל'ה- ילדים אופים בכפר הילדים מל"י כרמיאל

פיליפס אוונט משיקה פתרון חדש להאכלה מבקבוק המאפשר לתינוק לשלוט בקצב ההאכלה, בדומה להנקה

מהיום קל לרדת במשקל בזכות השף הבריא