חברת "אחוה" מגישה לרגל חג הסוכות מתכון לפאי חגיגי במילוי מקורי:





חוגגים סוכות עם "אחוה"

חברת "אחוה" מגישה לרגל חג הסוכות מתכון לפאי חגיגי במילוי מקורי:

פאי פקאן חלוה ברוטב מייפל




לרגל חג הסוכות מגישה חברת "אחוה", מהמובילות בישראל בייצור טחינה, חלוה ודברי מאפה, מתכון קלאסי ומיוחד לפאי חגיגי במילוי מקורי: פאי פקאן חלוה ברוטב מייפל. הפאי במרקם נימוח ובטעם עשיר של מייפל ופקאן, בשימוש חלוה מסולסלת של אחוה. המתכון קל יחסית להכנה והוא מתאים להגשה כקינוח ולאירוח בסוכה בכל ימות החג. חג שמח!

מצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לבצק:
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 ביצה

למלית:
150 גרם פקאנים שלמים או חצויים
100 גרם חלוה מסולסלת של "אחוה" (עם תכולת שומשום גבוהה)
3 ביצים
1/2 כוס סירופ מייפל טהור
1/2 כוס סוכר חום כהה
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד איחוד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים קרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור במשך כחצי שעה.

2. לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים איתו את התבנית ומהדקים לדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ושופכים קטניות לאפייה עיוורת. אופים במשך כ-12 דקות ב-180 מעלות, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים למשך 5 דקות נוספות.

3. מכינים את המלית: בקערה טורפים ביצים, סירופ מייפל, סוכר, חמאה מומסת, תמצית וניל ומלח.

4. מפזרים על תחתית הפאי את החלוה המסולסלת ואת הפקאנים ויוצקים מעליהם בעדינות את תערובת המלית הנוזלית.

5. אופים במשך 35-40 דקות על 170 מעלות, עד שהמרכז יציב אך מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר.

6. להגשה מפזרים מעל סלילי חלוה דקים, ניתן להוסיף כדור גלידת וניל או קצפת.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ULIKE – המותג המוביל בעולם בתחום הסרת השיער הביתית – מגיע לישראל

"מעדני יחיעם" משיקה נקניק חדש בסדרת COLLECTION:

המכולת ההיסטורית של צפת תיפתח מחדש לאחר כ- 45 שנה תחת המותג שי מרקט!