“אור לליאור” – פסטיבל אוכל, מוזיקה ואלכוהול ב-30/7 בבאר שבע




“אור לליאור” – פסטיבל אוכל, מוזיקה ואלכוהול ב-30/7 בבאר שבע

לזכרו של ליאור טקאץ ז"ל, שנרצח במסיבת הנובה




ביום רביעי, 30 ביולי, בין השעות 18:00–23:00, חצר מסעדת לס בפארק קרסו למדע בבאר שבע, תארח את פסטיבל “אור לליאור” – ערב קולינרי - מוזיקלי מיוחד, לזכרו של ליאור טקאץ ז”ל, תושב העיר שנרצח במסיבת הנובה באסון ה- 7 באוקטובר.

בפסטיבל ״אור לליאור״ יוקם מתחם אלכוהול עשיר בקוקטיילים ויין, לצד מנות משובחות המבוססות על מתכונים שליאור השאיר אחריו. המנות יוצגו ויוגשו לקהל ממטבח פתוח שיוקם במיוחד לטובת האירוע, בניצוחו של השף יקיר מסרטי ממסעדת לס המקומית, אחד השפים המובילים בעיר, ביחד עם קולגות נוספות מהסצנה הקולינרית של באר שבע. במקביל על במת המופעים יתארחו די ג'יי מתחלפים ואומנים, שיספקו לאורחי הפסטיבל במהלך הערב מוזיקה ואווירה מיוחדת.

כל ההכנסות מדמי הכניסה לאירוע הם תרומה למשפחתו של ליאור לטובת הקמת פוד טראק לזכרו

הפסטיבל מוקדש להנצחתו של ליאור שהיה צעיר מלא אור, אהבה, חוש הומור ויצירתיות, חובב בישול ומיקסולוג מוצלח. ליאור אהב לצלם מנות ולהקיף את עצמו באנשים, מוזיקה ואנרגיה טובה והוא היה רק בן 26 כשנרצח במיגונית המוות ברעים.

ליאור היה סטודנט להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן גוריון והיה אמור להתחיל תואר שני. ליאור שאהב את החיים, אהב במיוחד את עולם הבישול והשאיר אחריו, כמעיין צוואה בטלפון האישי שלו בפתקים - מתכונים, צילומי מנות ורשימת מרכיבים של קוקטיילים שאהב להכין ולהמציא בשעות הפנאי שלו לבני משפחתו ולחבריו.

בין המנות שיוגשו בפסטיבל: קרפציו שורשים, סביצה דג ואננס, כריך בשר מטורף, סלט פפאיה עם קרנצי דג

לצד האוכל יוגש תפריט יינות עשיר ותפריט קוקטיילים שליאור אהב במיוחד, אותם ירקחו המיקסולוגים של בר הזלאמה בעיר ב"ש.

מחירי המנות והקוקטיילים ינועו בין 35 ל- 55 ש"ח

כרטיס כניסה לפסטיבל יעמדו על 50 ₪ ויכלול גם משקה ראשון חינם, כאשר כל ההכנסות יתרמו לטובת הקמת פוד טראק לזכרו של ליאור.

יום רביעי 30.7 , חצר מסעדת לס בפארק קרסו למדע, באר שבע, 18:00–23:00

לרכישת כרטיסים לתרומה https://www.eventer.co.il/vtgsf




הציבור מוזמן לבוא, לטעום, להתרגש – ולזכור את ליאור בדרכו האהובה: דרך אוכל טוב, קוקטיילים, מוזיקה וחיבוק גדול של החיים.

ביום רביעי 30.7 אנחנו מזמינים אתכם לחגוג איתנו את החיים, בדיוק כמו שליאור אהב. בערב אחד מיוחד מלא בטעמים, צלילים, זיכרונות וחיבוקים.

🍝 מנות מהשף יקיר מסרטי – בהשראת המנות והטעמים שליאור הכי אהב

🍷 דוכני קוקטיילים ויין

🎶 הופעות חיות של די-ג'יים


ליאור נרצח במסיבת נובה ב-7 באוקטובר 2023.

בערב הזה, נמשיך את דרכו ונקים פודטראק לזכרו, כדי שאהבתו לבישול, למוזיקה ולאנשים תמשיך לגעת ולעורר השראה.


📍 חצר מסעדת לס | פארק קרסו למדע, באר שבע

🕕 18:00–23:00 | 30.7

לרכישת כרטיסים > https://www.eventer.co.il/vtgsf


בואו, עם הלב.

השף יקיר מסרטי מהמובילים בעיר באר שבע את הסצינה הקולינרית מזה 20 שנה מלווה את האירוע בכל הקשור לבניית המנות ותפריט האוכל

יקיר פתח לאחרונה את מסעדת לס וחצר היין מסעדת שף ייחודית שכל התפריט וחומרי הגלם הינם מקומיים ישראליים בלבד! כולל תפריט היינות .

בשטח האירוע מתכוון השף לבנות מטבח פתוח עם טבחים ושפים שיבשלו מנות בהשראתו של ליאור: קרפציו שורשים, סביצה דג ואננס, כריך בשר מטורף, סלט פפאיה עם קרנצי דג.

ועוד הרבה הפתעות כמו כן לצד האוכל יוגש תפריט יינות עשיר ותפריט קוקטלים עם קוקטלים שליאור אהב במיוחד ! אותם ירקחו המיקסולוגים של בר הזלאמה בעיר בש שם ליאור גם עבד .

מחירי המנות ינועו בין 35 ל 55 ש"ח וכך גם מחירי הקוקטלים

כל אדם שנכנס לאירוע מקבל משקה ראשון חינם כלול במחיר הכרטיס

ליאור טקאץ ז״ל, תושב באר שבע, נרצח בפסטיבל “נובה” בקיבוץ רעים ב־7 באוקטובר 2023 (22 בתשרי תשפ״ד), בעת פיגוע שבו נהרגו מאות משתתפים, ביניהם הוא וידידו יבגני פוסטל ז״ל .

🎓 פרטים אישיים ורקע

· בן 26 במותו, סטודנט להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן‑גוריון בבאר־שבע .

· נולד וגדל בבאר‑שבע, הובא למנוחות בבית העלמין החדש בעיר .

· השאיר אחריו בת זוג בשם דר .

תחביבים ואישיות

· אוהד מושבע של ברצלונה; לפי סיפור מגל״צ, מנקודת התרגשות מ‑1‑6 נגד פריז סן־ז’רמן, “שבר את המיטה לשניים מרוב אושר” .

השפעה על המשפחה

· משפחתו סבלה קשה מהטרגדיה.

· אחות אחת, רני, הייתה בהריון מתקדם כשהודיעו להם על מותו, ובחרה לקרוא לבנה על שמו – יובל‑אור .


על פסטיבל “נובה”

· הפיגוע התרחש בבוקר הפסטיבל במתחם רעים, בתשעה באלול, כאשר מחבלים חדרו לאזור והרגו יותר מ־380 בני אדם, שורה של צעירים מסביבתו של ליאור .

יקיר מסרטי, יליד באר־שבע, החל את דרכו בשוקי העיר ובמטבחים פשוטים, אך הפך עם השנים לשם דבר. את כישוריו בשף גילה כבר בילדותו, כשהתבונן בסירים של סבתו ממוצא תוניסאי ולמד מאמו .

בשנת 2017 פתח את המסעדה הראשונה שלו, “האותנטית” ברסקו – מסעדה שהייתה בבוקר מסעדת פועלים ובערב התמרחבה למסעדת שף, עם תפריט משתנה ושיק קולינרי ייחודי .

טלוויזיה ותמיכה בקהילה

ב־2020 הצטרף ליוזמה חברתית בשם “שף בשוק”, בה בישל בעיר העתיקה בבאר־שבע מול תושבים בשוק העירוני . לנוכח משבר הקורונה הכלכלי, השתתף בסרטוני תדמית, סייע לעסקים מקומיים ועורר תקווה .

הרחבת הפעילות ומיזמים נוספים

1. במהלך המשבר נסגרה “האותנטית”, אך יקיר שבר את הדרך וניצל את מומחיותו בעולם הבשרים.

2. ייסד “מוצרי השף של יקיר מסרטי” – קו בשר מדויק (שווארמה כבש, סטייקים מיושנים ועוד), שנמכר במעדנייה במתחם הקטר, בבאר־שבע, נתיבות, ושדרות .

3. פתח גם סניף באמסטרדם – מסעדה ים‑תיכונית בשם “חאפלה”, שבה ערבי אוכל וחגיגה קולינרית .

המסעדה החדשה “לס” בבאר־שבע

ביוני 2025 חזר לארץ ופתח בעיר העתיקה בבאר ־ שבע את “לס” – מסעדת שף כשרה שמשלבת יינות, חצר יין, חדר סיגרים, וחיבור עמוק לאדמת הנגב וחומרי גלם מקומיים .

· התפריט כולל פיוז’ן ים‑תיכוני, טורטליני אסאדו, קרפצ’ו קולורבי ואחרים.

· המקום מכיל 30 מקומות יוקרתיים ויציבה חצר יין עם צמחייה וגפנים.

דגש על כשרות, נוחות והקפדה על ההנחיות, במיוחד





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ULIKE – המותג המוביל בעולם בתחום הסרת השיער הביתית – מגיע לישראל

"מעדני יחיעם" משיקה נקניק חדש בסדרת COLLECTION:

המכולת ההיסטורית של צפת תיפתח מחדש לאחר כ- 45 שנה תחת המותג שי מרקט!